Αρχική Σελίδα Πολιτιστικά Σπηλ.Συνέδριο Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 13ης Σπηλαιολογικής Συνάντησης

Η 13η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΟΕ).

hpis_173400618Την Παρασκευή το απόγευμα ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες παρουσιάσεις με τη συμμετοχή σπηλαιολογικών συλλόγων της χώρας μας, όπως: ΕΠΕΑΝ, Ε.Σ.Ε, ΣΠΕΛΕΟ, ΣΕΛΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΡΩΤΕΑΣ, ΦΟΣ (από Αθήνα οι μέχρι εδώ σύλλογοι), ΣΠΟΚ(Κρήτη), ΣΟΚ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΧΕΙΡΩΝ(Καρδίτσα), ΕΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΠΗΝΑ (Ναυπλίου), ΕΥΠΑΛΗΝΟΣ (Σάμος), ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΌΓΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Συνολικά έφτασαν στην πόλη μας 160 άτομα που ξεναγήθηκαν στο Ρούπελ, στα βάραθρα του Αγγίστρου,στα Μουσεια μας και στην περιοχή Ζεστών Νερών (Σπήλαιο - καταρράχτες).

 

Το Σάββατο τίμησαν τη Συνάντηση με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. (Τοπολίγκας Α.), ο τέως Δήμαρχος Καρύδας Απόστολος, ο πρώην Νομαρχιακός Σύβουλος Ηλιάδης Αβραάμ, ο Θ. Λεονταριδης( για λίγο), ο Πρόεδρος Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σιντικής Μπακρατσάς Δημ., μέλη του ΔΣ Δήμου και ο Βούλγαρος Vesselin Dobrenov εκπρόσωπος BSU(οργάνωση για την προστασία των σπηλαίων). Πραγματοποιήθηκε βράβευση από τον κ. Ελευθεριάδη των : Καρακελίδη Παντελή , Ιωαννίδη Σάββα για την προσφορά τους στις ανασκαφές και του κ. Παπαδόπουλου Γεώργιου ( κάτοικος Θεσ/κης) για την οικονομική ενίσχυση που έχει προσφέρει στο Σύλλογο "Μαύρος Βράχος". Εκ μέρους του Δντη πολιτισμού της Ν.Α. Σερρών κ. Βαφειάδη Βασίλη, απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Οι φιλοξενούμενοι κατενθουσιάστηκαν με το φυσικό κάλλος της περιοχής των Ζεστών Νερών και της ευρύτερης περιοχής του Σιδηροκάστρου και μάλιστα ο διδάκτωρ Γεωλογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδος κ.Γιαννόπουλος , πρότεινε να ανακηρυχθει η περιοχή σε Μνημείο της Φύσης. Αυτό ήταν ένα απο τα θέματα που εξετάστηκαν την Κυριακή το πρωί, ανάμεσα σε άλλα που τέθηκαν προς ψήφιση. Ο κ. Ελευθεριάδης ζήτησε από τους συμμετέχοντες να στηρίξουν με την ψήφο τους τη θεση αυτή,έτσι ώστε να έχει στα χέρια του ένα εργαλείο για περαιτέρω ενέργειες, όπως η αξιοποίηση των εγκαταλελημμένων κτισματων των μαθητικών κατασκηνώσεων, προκειμένου να οργανωθούν σε Διαβαλκανικό Κέντρο Σπηλαιολογικών Μελετών.

Η συνέλευση έληξε στις 14:00 την Κυριακή, με την δέσμευση να εξεταστούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί η περιοχή των Ζεστών Νερών ώστε να ανακηρυχθει σε Μνημείο της Φύσης .

Επιπλέον, ανατέθηκε η διοργάνωση της επόμενης Σπηλαιολογικής Συνάντησης στον ΕΟΣ(Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο) Χανίων στις 1-5 Σεπτεμβρίου 2011.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Σάββατο
20
Απριλίου
Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου,
Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

γη ανδρών επιφανών

Αναστάσιος Παλατίδης(1788-1848) Ευεργέτης
Σπούδασε Ιατρική στη Βιέννη και διετέλεσε γιατρός των ανακτόρων της Αυστροουγγαρίας της οικογένειας των Αμβούργων. Αρωγός της ελληνικής κοινότητας της Βιέννης με μεγάλη εθνική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά. Η γενέτειρά του τον ανακήρυξε «μέγα ευεργέτη της κοινότητας Μελενίκου.