Αρχική Σελίδα Ιστορία Η ΘΕΡΜΟΠΗΓΗ ΤΩΝ 7.000.000 ΕΤΩΝ - 2011 επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο κοινό
Article Index
Η ΘΕΡΜΟΠΗΓΗ ΤΩΝ 7.000.000 ΕΤΩΝ
Ιστορικό
2011 επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο κοινό
Διεθνής Αντίκτυπος
Ομάδα παλαιοντολογικών ερευνών
All Pages

Το 2001 έγινε η ανακαίνιση του σχολείου της Θερμοπηγής και η μετατροπή του σε θεσμοθετημένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του τότε Δήμου Σιδηροκάστρου.

AgkylotheriumΔέκα χρόνια μετά πραγματοποιείται η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο κοινό, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον προϊστορικό πλούτο της περιοχής.

Στην εκδήλωση αυτή πρόκειται να γίνει και η παράδοση στο Δήμαρχο Σιντικής του κρανίου του αγκυλοθηρίου, το οποίο μετά τη μελέτη του θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό της περιοχής.

Η ανασκαφές, πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον, εμπλουτίζουν το Μουσείο δίνοντας την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας γεωτουριστικής διαδρομής στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με στόχο να συνδέσει την προϊστορία της περιοχής με το φυσικό πλούτο των σπηλαίων και των μοναδικών βιοτόπων, όπως αυτός της Κερκίνης.



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Σάββατο
20
Απριλίου
Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου,
Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

γη ανδρών επιφανών

Αναστάσιος Π. Πολυζωΐδης (1802-1873) Δικαστής υπουργός
Είναι ο δικαστής που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Θ. Κολοκοτρώνη με συνέπεια την άγρια κακοποίησή του και φυλάκισή του. Σπούδασε νομικά και ιστορία στη Γερμανία. Υπήρξε γραμματικός του Α. Μαυροκορδάτου και ο βασικός συντάκτης του συντάγματος της Α' εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.
Επί Οθωνα διορίστηκε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος επικρατείας για να γίνει αργότερα υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών. Τότε εξέδωσε το βασιλικό διάταγμα «περί συστάσεως του πανεπιστημίου Αθηνών», ίδρυσε τη βιβλιοθήκη του και έβαλε τις βάσεις της ελευθεροτυπίας με τον «περί τύπου» νόμο της 23.11.1837. Έγραψε πολλά και αξιόλογα έργα