Αρχική Σελίδα Οικονομική ζωή Η οικονομική Ζωή του Δήμου

Το φυσικό περιβάλλον, η γεωθερμία και η αιολική ενέργεια είναι οι τρεις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του δήμου μας τις οποίες αξιοποιούμε συνεχώς.
Το φυσικό περιβάλλον προστατεύεται (βιολογικός) και αναδεικνύεται. Τα Λουτρά Σιδηροκάστρου αναπτύσσονται ραγδαία όντας ήδη καθιερωμένος ιαματικός προορισμός, ενώ εδώ και χρόνια λειτουργούν θερμοκήπια.
Πριν από τρία χρόνια το πρώτο αιολικό πάρκο άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ενώ προχωρούν και άλλες επενδύσεις στο χώρο.
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για προσέλκυση κεφαλαίων και επενδυτών έφερε αποτελέσματα.

Από την άλλη, η προνομιακή γεωγραφική θέση του δήμου μας -τον οποίο διασχίζει η Εγνατία Οδός- σε συνδυασμό με τα κίνητρα των αναπτυξιακών νόμων έφεραν επενδύσεις στους τομείς των επίπλων, κουφωμάτων, κρεάτων κ.ά. Η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. δίνουν νέα ώθηση στην τοπική οικονομία. Αξίζει να μνημονεύσουμε την αξιοποίηση σε πολιτικό του στρατιωτικού αεροδρομίου του Χορτερού. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 68% των κατοίκων είναι αγρότες, 14% εργάζονται στη βιοτεχνία - βιομηχανία και 18% στον τομέα των υπηρεσιών. Όμως τα νέα δεδομένα ανατρέπουν αυτούς τους αριθμούς. Ιαματικός, εκπαιδευτικός, προσκηνηματικός και αγροτουρισμός είναι ισχυρά ατού της οικονομικής στρατηγικής του Σιδηροκάστρου. Ιστορία, φύση και ίαση σε συνέργια επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Πέμπτη
28
Μαρτίου
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

γη ανδρών επιφανών

Πέτρος Μώραλης (1936-1992) υπουργός
Σπούδασε φιλολογία και χρημάτισε υφυπουργός Παιδείας στη 2η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου. Διετέλεσε και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1990.