Αρχική Σελίδα Αγροτικά Θέματα Εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών, αναγγελία διακίνησης νωπών Οπωροκηπευτικών
Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών με την ευκαιρία έναρξης της νέας εμπορικής περιόδου των καρπουζιών και πεπονιών και με σκοπό την εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, υπενθυμίζει ότι:
 οι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση και εμπορία των νωπών οπωροκηπευτικών υποχρεούνται για την εγγραφή τους στη βάση δεδομένων ή «Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)». Για την εγγραφή στο ΜΕΝΟ οι υπόχρεοι υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αίτηση-Δήλωση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Κάθε συναλλασσόμενος που είναι εγγεγραμμένος στη βάση δεδομένων υπόκειται στην υποχρέωση να αναγγέλλει εγκαίρως τον τόπο και τον χρόνο που θα προβεί σε αποστολή/εξαγωγή προς την Ε.Ε. ή Τρίτες Χώρες καθώς και παραλαβή/εισαγωγή από την Ε.Ε. ή Τρίτες Χώρες νωπών οπωροκηπευτικών. 
Η αναγγελία φορτίου νωπών οπωροκηπευτικών για τα παραπάνω στάδια καθίσταται υποχρεωτικά ψηφιακή( ηλεκτρονική καταχώρηση μέσω της σχετικής φόρμας ψηφιακής αναγγελίας που είναι διαθέσιμη από το site του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: www.minagric.gr).

Εάν  μετά από έλεγχο της αρμόδιας αρχής διαπιστωθεί μη συμμόρφωση, σε σχέση με τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014,  επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Γι περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαυεθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τη ΠΕ Σερρών στο τηλ. 2321355193.