Σημαντικές Ειδήσεις

Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Απο το Δημόσιο ΙΕΚ Σιδηροκάστρου ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2015:

1. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ.

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ.

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ.

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

 Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί (5) εξάμηνα. Για περισσότερες πληροφορίες ή σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να προσέρχεστε στο ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου καθημερινά από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 18.00 μ.μ. για να υποβάλετε την αίτηση σας.

Ο Δήμος Σιντικής και το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ σας ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν δωρεάν διανομή ροδάκινων στους δημότες, που είναι κάτοχοι της κάρτας σίτισης(αλληλεγγύης), του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες από 8:30 έως 13:30 στα Κατατόπους Κέντρα Διανομής των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν την ποσότητα των ροδάκινων που τους αναλογεί επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και την κάρτα αλληλεγγύης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Νάνου Μαρία στο τηλέφωνο: 2323022564.

 

Περισσότερα...

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠ.2 (ΚΕΚ) Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - ΠΕ Σερρών σας ενημερώνει πως προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα voucher με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»! Το πρόγραμμα θα αφορά 8.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας/μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση 420 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συναφείς με τον κλάδο του τουρισμού.
  • 2.458 € αμοιβή για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2.248 € για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Δυνατότητα μόνιμης απασχόλησης μέσω επιχορήγησης της επιχείρησης η οποία προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Περισσότερα...

Δήμος Σιντικής : Γίνε και εσύ εθελοντής

alt
Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα διαχείρισης της καθημερινότητας, που προκύπτουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ο Δήμος Σιντικής προχώρησε στην ίδρυση γραφείου εθελοντισμού, το οποίο καλεί δημότες και όχι μόνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Ήδη αρκετοί έχουν ανταποκριθεί και η ομάδα που σχηματίστηκε προχώρησε σε δυο δράσεις καθαρισμού περιοχών στην πόλη του Σιδηροκάστρου

Ξεκινάει από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 η συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 638/5/7.04.2015) με την οποία καλεί όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων στους Καλλικρατικούς Δήμους Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 11.5.2015 και λήγει στις 11.8.2015 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 11.11.2015 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερα...

 Ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σερρών «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ» διοργανώνει ομιλία με θέμα “ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” την Παρασκευή 06-02-2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του Ε.Π.Α.Λ. Σιδηροκάστρου

Σας ενημερώνουμε ότι το Εαρινό Εξάμηνο του 2015 (έναρξη Φεβρουάριος 2015) το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Σιδηροκάστρου σκοπεύει να λειτουργήσει τις παρακάτω ειδικότητες:

1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef).
2. Τεχνικός Η/Υ.
3. Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής.
4. Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου.
5. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΔΙΕΚ καθημερινά από τις 13.30 μέχρι τις 19.30 στο τηλέφωνο 2323025341 ή να ενημερώνεστε και από την ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου στην διεύθυνση http://iek-sidir.ser.sch.gr

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου από τον Οκτώβριο του 2014 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες :

 

1. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ/ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - SPA

4. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ.

Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου http://iek.sch.gr  μέχρι και τα μεσάνυχτα της 7ης Σεπτεμβρίου ημέρας Κυριακής. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι όσοι κατέχουν απολυτήριο Λυκείου. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί (5) εξάμηνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου τηλεφωνικά στο 2323025341, μέσω της ιστοσελίδας μας http://iek-sidir.ser.sch.gr . Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορείτε να προσέρχεστε στο ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 20.00 για να υποβάλετε την αίτηση σας.

Στην Εθνική Τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος SEAP-PLUS που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την προώθηση και Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας του «Συμφώνου των Δημάρχων» στην Ελλάδα : Περισσότεροι συμμετέχοντες, για καλύτερα Σχέδια Δράσης στην Ευρώπη παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) του Δήμου Σιντικής.

Ο Δήμος Σιντικής, σε συνέχεια των αποφάσεων και δράσεων που έχει υιοθετήσει για την εξοικονόμηση ενέργειας και αειφόρο ανάπτυξη υπέγραψε το Σύμφωνο των Δημάρχων στις 29.10.2012 και ξεκίνησε να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό. Ο στόχος που θέτει το ΣΔΑΕ που εγκρίθηκε στις 17.04.2014 είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), από τις δραστηριότητες εντός των ορίων του Δήμου, κατά 20% έως το 2020 από τα επίπεδα του 2012.

Περισσότερα...

    Με  την    37/ 2014   απόφαση Δημοτικού  Συμβουλίου  εγκρίθηκε  ο  κανονισμός  χρήσης  κοινοχρήστων χώρων ενώ  με  την  38/ 2014   απόφαση  καθορίστηκαν  τα  τέλη  για  τη  χρήση  των  χώρων  αυτών.

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι:
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/23.08.2010 (ΦΕΚ Β’1312/24.08.2010) “Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ)”, η διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) πραγματοποιείται μέσω των συλλογικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης. Ήδη στο νομό Σερρών δραστηριοποιούνται μέσα από τα συλλογικά αυτά συστήματα τρεις (3) επιχειρήσεις (Νιζάμης-Νέο Σούλι, Σιμόπουλος-Νέος Σκοπός, Καραμάνης-Χορτερό).
Κατ’ επέκταση, η απόθεση αποβλήτων (μπάζων κ.α. υλικών) που προκύπτουν από τα ιδιωτικά έργα ή εργασίες πρέπει να γίνεται μέσα από τέτοιους φορείς.
Τονίζεται ότι η ανεξέλικτη διάθεση αποβλήτων ,  από εκσκαφές, κατασκευές , κατεδαφίσεις κ.α. , θεωρείται μη νόμιμη καθώς έχουν ως αποτέλεσμα την ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και επιβάλλεται η αντίστοιχη ποινή .
Περισσότερα Άρθρα...

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
[1/1] Διαύγεια RSS - ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια

[1/10] Ανανέωση ετήσιας συνδρομής στη διαδικτυακή βάση πληροφοριών της ΔήμοςNετ.

[2/10] ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ε-POSTIRIXIS ΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΝΕΤ"

[3/10] Επί αιτήσεως Πολιτιστικού –Μορφωτικού Σωματείου ¨ ΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ¨ Ομαλού –Θρακικού για δωρεάν παραχώρηση του χώρου του ανενεργού Δημοτικού Σχολείου για τη διεξαγωγή γιορτής μεταναστών

[4/10] Τροποποίηση της με αριθμ. 88/2018 απόφασης παραχώρησης χρήσης χώρων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Ποροϊων στον Αθλητικό Σύλλογο ¨ΔΙΓΕΝΗΣ

[5/10] Επί αιτήσεως Δ.Ε..Α.ΣΙ για μίσθωση του κτιρίου που στεγαζόταν προγενέστερα το ΚΕΠ στη Ροδόπολη.

[6/10] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΡΟΪΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

[7/10] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

[8/10] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ)ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ

[9/10] ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 01/01/2018 ΕΩΣ 31/03/2018

[10/10] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Παρασκευή
21
Ιουνίου
Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
18 ημερών
Ιουλιανού Ταρσέως, Νικήτα του Νισυρίου
1732
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Χίο τον νεομάρτυρα Νικήτα από την Νίσυρο.
1818
Μύηση του Παπαφλέσσα στην Φιλική Εταιρεία.
1821
Η Ρεντίνα στα Άγραφα περιέρχεται πάλι στους Τούρκους, οι οποίοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος του πληθυσμού.
1824
Αρχίζει η καταστροφή των Ψαρών από τους Τούρκους.
1905
Σκοτώνεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννη Καλογεράκη ενώ επιτίθεται κατά κομιτατζήδων στον Αετό Φλώρινας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός νικά τον βουλγαρικό στο Κιλκίς και το Λαχανά.
1921
Απελευθέρωση της Νίκαιας και παράδοση της Τενέδου από τους Άγγλους στην Ελλάδα.