Αρχική Σελίδα Αγροτικά Θέματα

Ανακοινώσεις και ενημέρωση για τα αγροτικά θέματα.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με εστίες της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κ.Α.Φ.Ε. της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής  σχετικά με τις εστίες της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επείγουσας ενημέρωσης των πτηνοτρόφων και των κατόχων οικόσιτων πουλερικών.

Κατά το έτος 2016 υπήρξαν πολυάριθμα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε όλη την Ευρώπη που αφορούσαν στον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο Η5Ν8 σε εκτρεφόμενα πουλερικά αλλά και σε άγρια πτηνά. Με βάση την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο συγκεκριμένος υπότυπος ανιχνεύθηκε στις 23.12.2016 σε κύκνο στο Δέλτα του Έβρου και στις 12.01.2017 σε εκμετάλλευση 28.000 ορνίθων αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία. Για το 2ο κρούσμα αναμένεται ο προσδιορισμός της παθογονικότητας του στελέχους, όμως λόγω της οξείας διαδρομής της νόσου στα προσβεβλημένα πτηνά της εκτροφής, με τη θνησιμότητα να αγγίζει σε διάστημα πέντε ημερών από τις πρώτες απώλειες το 100%, η εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για ιό υψηλής παθογονικότητας.

Περισσότερα...

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την έναρξη της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων για το φθινόπωρο 2016.

Το πρόγραμμα της Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας υλοποιείται με τη θανάτωση συγκεκριμένου αριθμού αλεπούδων ανά Π.Ε. και αποζημίωση αυτών, για την αξιολόγηση του προγράμματος εμβολιασμού και τον έλεγχο αποτελεσματικότητος αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται:

1. Η Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Δελτίο τύπου της της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

3. Έντυπο αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας.

4. Αίτημα αποζημίωσης (πληρωμής) κυνηγών και Θυροφυλάκων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών.

Δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο στη χώρα μας υπάρχουν αυξημένες μετακινήσεις μεταναστευτικών ειδών άγριων πτηνών, εφιστούμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων για την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων βιοασφάλειας και παραμέτρων παρακολούθησης των πτηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση καθώς επίσης και το Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής_Τμήμα Υγείας των Ζώων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί από τον Τ.Ο.Ε.Β Σιδηροκάστρου η 1712/14.11.2016 Πρόσκληση Τοπικών Συνελεύσεων για τα μέλη του Τ.Ο.Ε.Β. Σιδηροκάστρου.

Αφορά τα μέλη του οργανισμού για τις : Δ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, Οικ. ΘΕΡΜΟΠΗΓΗΣ, Τ.Κ. ΧΑΡΩΠΟΥ, Τ.Κ. ΣΤΡΥΜΟΝΟΧΩΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΧΟΡΤΕΡΟΥ, Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΩΤΟΥ, & Τ.Κ. ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟΥ.

Επίσης σας επισυνάπτουμε και τις σχετικές οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας των μελών του.

Σας ενημερώνουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσής τους, αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλλουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...