Αρχική Σελίδα Πολιτιστικά Δημοτική Βιβλιοθήκη Δανεισμός-Ερωτήσεις χρήστη
Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Κάθε πολίτης του Ν.Σερρών μπορεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης μας με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Για τους μαθητές που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα είναι απαραίτητα τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ενός εκ των δύο γονέων. Τα στοιχεία που θα ζητηθούν είναι ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο,διεύθυνση,επάγγελμα,αριθμός ταυτότητας. Έτσι εκδίδεται η κάρτα μέλους.

Πόσα βιβλία μπορώ να δανειστώ;

Μπορεί κανείς να δανειστεί μέχρι 3 βιβλία για 15 μέρες με δυνατότητα ανανέωσης(και τηλεφωνικά) για άλλες 15, εκτός κι αν τα βιβλία έχουν ζητηθεί από άλλο χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο είναι ήδη δανεισμένο, μπορεί να γίνει κράτηση και να ειδοποιηθεί ο ενδιαφερόμενος (εφόσον έχει μπει σε λίστα αναμονής), όταν επιστραφεί. Τα βιβλία και οποιοδήποτε άλλο υλικό που δανείζεται, πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που δόθηκαν. Σε περίπτωση που έχουν καταστραφεί ή απολεσθεί από υπαιτιότητα του χρήστη πρέπει να αντικαθίστανται.

Μπορώ να δανειστώ χωρίς την κάρτα μου;

Η κάρτα δανεισμού είναι απαραίτητη για το δανεισμό ή και για την επιστροφή βιβλίων ή άλλου υλικού.

Τα πληροφοριακά βιβλία δανείζονται;

Τα πληροφοριακά βιβλία δηλαδή οι εγκυκλοπαίδειες, τα λεξικά, σκληρόδετα ογκώδη βιβλία κλπ. δεν δανείζονται αλλά χρησιμοποιούνται μόνο μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης, καθώς εξυπηρετούν κοινό που τα χρησιμοποιεί για διάφορους λόγους (εργασίες, πληροφόρηση κ.ά.).

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Τετάρτη
28
Ιουλίου
Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.47
Σελήνη
19 ημερών
Προχόρου, Νικάνορος, Τίμωνος και Παρμενά
1823
Δύναμη 400 Ευβοέων επαναστάτών πέφτουν ηρωικά μέχρις ενός αντιμετωπίζοντας επίθεση 17.000 Τούρκων.
1913
Υπογράφεται η συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την οποία τερματίσθηκε ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος.
1917
Οι γάλλοι εγκαθιστούν πυροβόλα στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.
1974
Οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο κινούνται επιθετικά για να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες μεταξύ Λευκωσίας και Κυρήνειας.

γη ανδρών επιφανών

Αριστοτέλης και Δημήτρης Κώτσιου (Μακεδονομάχοι αγωνιστές)
Πατέρας και γιος γιατροί στο επάγγελμα. Ο πρώτος είχε σπουδαίο ρόλο στον μακεδονικό αγώνα. Με την απελευθέρωση διέπρεψε σ' όλους τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες. Τη σκυτάλη πήρε ο γιος που έγινε και ο πρώτος δήμαρχος του ελεύθερου Σιδηροκάστρου.