Αρχική Σελίδα Δημοτική Αρχή Δημοτική Αρχή Βιογραφικό Γενικού Γραμματέα Δήμου Σιντικής (2014)

genikosΣτέλιος Ηλιάδης

Ταξίαρχος ε.α.


Γεννήθηκε στο Καρυδοχώρι Σιντικής Σερρών και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Τελείωσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979, οπότε και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Φοίτησε επιτυχώς σε όλα τα σχολεία του Πεζικού, στο βασικό τμήμα της Σχολής Πεζικού του Fort Benning  της Τζόρτζια των Η.Π.Α. καθώς επίσης και στο Τμήμα Τακτικής Εκπαίδευσης στο Warminster της Αγγλίας. Τελείωσε ως λοχαγός τη διακλαδική Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) του ΓΕΕΘΑ το 1991 και μετέπειτα μετατάχθηκε στο Σώμα Έρευνας και Πληροφορικής. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Cranfield της Αγγλίας το 1996 στην Επιχειρησιακή Έρευνα, ενώ το 2004 ολοκλήρωσε επιτυχώς τη φοίτησή του στο Σχολείο Διοίκησης και Επιτελών του Στρατού Ξηράς.

Από το 1991 έως το 1993 εργάστηκε ως προγραμματιστής στη Διεύθυνση Επιστρατεύσεως του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και κατόπιν, έως το1995 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου  Έρευνας και Πληροφορικής  της  Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, ενώ το 1996 μετατίθεται στην Ξάνθη όπου, έως το 2000 ήταν διευθυντής του αντίστοιχου γραφείου στο Δ’ Σώμα Στρατού. Το 2000 τοποθετείται επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού και Πολιτικής των Συστημάτων Επικοινωνιών και Πληροφορικής του Νατοϊκού Στρατηγείου της Σμύρνης, θέση την οποία κατέχει μέχρι το 2003. Το 2005 διοίκησε για ένα έτος τη ΣΠΗΥ και στη συνέχεια διετέλεσε υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Έρευνας και Πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού από όπου αποστρατεύτηκε τον Οκτώβριο του 2006 μετά από αίτησή του. Την άνοιξη του 2003, υπηρέτησε επί εξάμηνο στο διασυμμαχικό στρατηγείου του ΝΑΤΟ Kosovo Force (KFOR), εκτελώντας τα καθήκοντα του τμηματάρχη εσωτερικής πληροφόρησης και το πρώτο εξάμηνο του 2006, στο ίδιο στρατηγείο, διετέλεσε διευθυντής προσωπικού της KFOR.

Το 2007, όντας πλέον πολίτης, εργάστηκε ως υπεύθυνος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου στις παραδόσεις εμπορευμάτων εταίρίας logistics στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ακολούθησε σχεδόν μια διετία κατά την οποία εργάστηκε ως διευθυντής των επιτηρητών κι επιθεωρητών της ECDL Hellas, τόσο για την ECDL όσο και για το City & Guilds.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο proficiency και έχει πτυχίο του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου Αίμου στην τουρκική γλώσσα.

Είναι μόνιμος κάτοικος Σιδηροκάστρου Σερρών, είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών