Αρχική Σελίδα Οικονομική ζωή Η οικονομική Ζωή του Δήμου

Το φυσικό περιβάλλον, η γεωθερμία και η αιολική ενέργεια είναι οι τρεις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του δήμου μας τις οποίες αξιοποιούμε συνεχώς.
Το φυσικό περιβάλλον προστατεύεται (βιολογικός) και αναδεικνύεται. Τα Λουτρά Σιδηροκάστρου αναπτύσσονται ραγδαία όντας ήδη καθιερωμένος ιαματικός προορισμός, ενώ εδώ και χρόνια λειτουργούν θερμοκήπια.
Πριν από τρία χρόνια το πρώτο αιολικό πάρκο άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ενώ προχωρούν και άλλες επενδύσεις στο χώρο.
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για προσέλκυση κεφαλαίων και επενδυτών έφερε αποτελέσματα.

Από την άλλη, η προνομιακή γεωγραφική θέση του δήμου μας -τον οποίο διασχίζει η Εγνατία Οδός- σε συνδυασμό με τα κίνητρα των αναπτυξιακών νόμων έφεραν επενδύσεις στους τομείς των επίπλων, κουφωμάτων, κρεάτων κ.ά. Η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. δίνουν νέα ώθηση στην τοπική οικονομία. Αξίζει να μνημονεύσουμε την αξιοποίηση σε πολιτικό του στρατιωτικού αεροδρομίου του Χορτερού. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 68% των κατοίκων είναι αγρότες, 14% εργάζονται στη βιοτεχνία - βιομηχανία και 18% στον τομέα των υπηρεσιών. Όμως τα νέα δεδομένα ανατρέπουν αυτούς τους αριθμούς. Ιαματικός, εκπαιδευτικός, προσκηνηματικός και αγροτουρισμός είναι ισχυρά ατού της οικονομικής στρατηγικής του Σιδηροκάστρου. Ιστορία, φύση και ίαση σε συνέργια επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Τετάρτη
28
Ιουλίου
Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.47
Σελήνη
19 ημερών
Προχόρου, Νικάνορος, Τίμωνος και Παρμενά
1823
Δύναμη 400 Ευβοέων επαναστάτών πέφτουν ηρωικά μέχρις ενός αντιμετωπίζοντας επίθεση 17.000 Τούρκων.
1913
Υπογράφεται η συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την οποία τερματίσθηκε ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος.
1917
Οι γάλλοι εγκαθιστούν πυροβόλα στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.
1974
Οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο κινούνται επιθετικά για να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες μεταξύ Λευκωσίας και Κυρήνειας.

γη ανδρών επιφανών

Αναστάσιος Παλατίδης(1788-1848) Ευεργέτης
Σπούδασε Ιατρική στη Βιέννη και διετέλεσε γιατρός των ανακτόρων της Αυστροουγγαρίας της οικογένειας των Αμβούργων. Αρωγός της ελληνικής κοινότητας της Βιέννης με μεγάλη εθνική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά. Η γενέτειρά του τον ανακήρυξε «μέγα ευεργέτη της κοινότητας Μελενίκου.