Αρχική Σελίδα Δημοτικές Δράσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο σχεδιασμός της Α φάσης του Τοπικού Προγράμματος LEADER από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, στο πλαίσιο  της αριθ. πρ. 1435/14.06.2016 (ΦΕΚ 1839/Β/2016) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης.

Με απόφασή του το Υπουργείο Αγρότικης Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 3/8/2016 ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αξιολόγησης των Φακέλων.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών είναι  μεταξύ των Φορέων που πληρούν το σύνολο των Κριτηρίων Επιλεξιμότητας της Α Φάσης και αποτελεί πλέον επιλέξιμο φορέα για την υποβολή του Φακέλου Β στην δεύτερη Φάση της Πρόσκλησης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Για την διαμόρφωση της Στρατηγικής και του περιεχομένου του Τοπικού Προγράμματος έχει σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία δράσεις διαβούλευσής και ενημέρωσης με Δημόσιους Φορείς και τον Τοπικό πληθυσμό.

Αμέσως παρακάτω δίδεται ο πίνακας των ενημερωτικών Ανοιχτών Εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του ανωτέρου σχεδιασμού των ενεργειών διαβούλευσης:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

25/8/2016

19:30

Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Σιντικής, στο Αμφιθέατρο του πρώην  Δημαρχείου Πετριτσίου, της Δημοτικής  Κοινότητας Πετριτσίου

31/8/2016

19:30

Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Σιντικής, στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, της Δημοτικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου

6/9/2016

19:30

Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δήμο Σιντικής,  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Πορροϊων

Volunteer Day

ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Να αγαπάς την ευθύνη, να λες : Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω… ποιό δρόμο να πάρεις; …τον πιο κακοτράχαλο ανήφορο… μην καταδέχεσαι να ρωτάς: θα νικήσουμε; … θα νικηθούμε; … πολέμα! πολεμούμε χωρίς βεβαιότητα … και η αρετή μας, μη όντας σίγουρη για την αμοιβή, αποκτάει βαθύτερη ευγένεια ….

Νίκος Καζαντζάκης

Πόση δύναμη ψυχής κρύβουν άραγε αυτά τα λόγια και πόσο πιστά αποδίδουν τη θέληση και την τόλμη που χαρακτηρίζουν τις πράξεις ενός εθελοντή; Η ελληνική πραγματικότητα διακρίνεται από την έντονη παρουσία ευεργετών εθελοντών που σε δύσκολες στιγμές στην ιστορία της πρόσφεραν στην πατρίδα τους, είτε με οικονομική στήριξη, είτε ακόμα αφιερώνοντας και την ίδια τους τη ζωή.

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους!

Read more...

Ο Δήμος Σιντικής κάνει πράξη το σύνθημα  "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Φεβρουαρίου 2015  ψηφίσθηκε  παμψηφεί μετά από εισήγηση του Δημάρχου μας η ίδρυση Εθελοντικού Γραφείου στο Δήμο Σιντικής με στόχο τη χάραξη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εθελοντικού έργου σε δράσεις όπως:

α.Καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων.

β.Κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη.

γ.Υγεία-προστασία του περιβάλλοντος.

δ.Νομική προστασία κ.λ.π

Read more...

Εγκρίθηκε από την  Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης του ΕΣΠΑ η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  για την υλοποίηση της πράξης  από τον Δήμο Σιντικής με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για την αξιοποίηση και ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης» στον άξονα προτεραιότητας 10 – Τεχνική υποστήριξη εφαρμογής ΠΚΜ – ΠΔΜ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία – Θράκη συνολικού προϋπολογισμού από πιστώσεις του ΕΣΠΑ 280.000,00 ευρώ  .

O φάκελος της πρότασης, σχετικά με την Πρόσκληση 59  (Ψηφιακή Σύγκλιση-Ψηφιακές Υπηρεσίες), ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ κρίθηκε πλήρης από Ε.Φ.Δ ΕΕΤΑΑ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία, μιας έτοιμης λύσης για τη διαχείριση των Υπηρεσιών Πρόνοιας που προσφέρει ο Δήμος.  Στόχος είναι όλα τα αιτήματα των πολιτών να διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα τόσο ο Δήμος όσο και ο Ενδιαφερόμενος δημότης, να μπορούν να έχουν ενημέρωση για τα εν εξελίξει αιτήματα για προνοιακές παροχές, σε πραγματικό χρόνο.

Read more...

More Articles...