Αρχική Σελίδα Πολιτιστικά Δημοτική Βιβλιοθήκη Δανεισμός-Ερωτήσεις χρήστη
Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Κάθε πολίτης του Ν.Σερρών μπορεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης μας με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Για τους μαθητές που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα είναι απαραίτητα τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ενός εκ των δύο γονέων. Τα στοιχεία που θα ζητηθούν είναι ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο,διεύθυνση,επάγγελμα,αριθμός ταυτότητας. Έτσι εκδίδεται η κάρτα μέλους.

Πόσα βιβλία μπορώ να δανειστώ;

Μπορεί κανείς να δανειστεί μέχρι 3 βιβλία για 15 μέρες με δυνατότητα ανανέωσης(και τηλεφωνικά) για άλλες 15, εκτός κι αν τα βιβλία έχουν ζητηθεί από άλλο χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιο βιβλίο είναι ήδη δανεισμένο, μπορεί να γίνει κράτηση και να ειδοποιηθεί ο ενδιαφερόμενος (εφόσον έχει μπει σε λίστα αναμονής), όταν επιστραφεί. Τα βιβλία και οποιοδήποτε άλλο υλικό που δανείζεται, πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που δόθηκαν. Σε περίπτωση που έχουν καταστραφεί ή απολεσθεί από υπαιτιότητα του χρήστη πρέπει να αντικαθίστανται.

Μπορώ να δανειστώ χωρίς την κάρτα μου;

Η κάρτα δανεισμού είναι απαραίτητη για το δανεισμό ή και για την επιστροφή βιβλίων ή άλλου υλικού.

Τα πληροφοριακά βιβλία δανείζονται;

Τα πληροφοριακά βιβλία δηλαδή οι εγκυκλοπαίδειες, τα λεξικά, σκληρόδετα ογκώδη βιβλία κλπ. δεν δανείζονται αλλά χρησιμοποιούνται μόνο μέσα στο χώρο της βιβλιοθήκης, καθώς εξυπηρετούν κοινό που τα χρησιμοποιεί για διάφορους λόγους (εργασίες, πληροφόρηση κ.ά.).

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
Δευτέρα
6
Μαΐου
Ανατ.: 05.23
Δύση: 19.27
Σελήνη
27 ημερών
, Δευτέρα Διακαινησίμου,
Ιώβ πολυάθλου, Θεοδότου, Σεραφείμ
1821
Τέσσερα ελληνικά πλοία βάλλουν κατά του φρουρίου της Ίμβρου και αποβιβάζουν Ψαριανούς επαναστάτες.
1823
Ο Νικόλαος Κριεζιώτης νικά τους Τούρκους του Ομέρ μπέη στο Βατίτσι Καρύστου.
1825
Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου επιχειρούν την πρώτη έξοδο από την πόλη.
1897
Κατάπαυση πυρός σε Θεσσαλία και Ήπειρο και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

γη ανδρών επιφανών

Αναστάσιος Π. Πολυζωΐδης (1802-1873) Δικαστής υπουργός
Είναι ο δικαστής που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Θ. Κολοκοτρώνη με συνέπεια την άγρια κακοποίησή του και φυλάκισή του. Σπούδασε νομικά και ιστορία στη Γερμανία. Υπήρξε γραμματικός του Α. Μαυροκορδάτου και ο βασικός συντάκτης του συντάγματος της Α' εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.
Επί Οθωνα διορίστηκε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος επικρατείας για να γίνει αργότερα υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών. Τότε εξέδωσε το βασιλικό διάταγμα «περί συστάσεως του πανεπιστημίου Αθηνών», ίδρυσε τη βιβλιοθήκη του και έβαλε τις βάσεις της ελευθεροτυπίας με τον «περί τύπου» νόμο της 23.11.1837. Έγραψε πολλά και αξιόλογα έργα