Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ο Δήμος Σιντικής πιστοποιήθηκε με επιτυχία κατά ΕΛΟΤ1429/2008 «Διαχειριστική επάρκεια οργανισμών για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα»

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δήμου Σιντικής επιθεώρηση για την τεκμηρίωση του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας του Δήμουκατά ΕΛΟΤ 1429 «Διαχειριστική επάρκεια οργανισμών για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα».

Read more...

Από το Δήμο Σιντικής ανακοινώνεται ότι οι επίμονες προσπάθειες του Δήμου μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας ευοδώθηκαν. Μετά από την διετή αναστολή εργασιών, επαναλειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού μας.

Το ΚΠΕ Ποροΐων βρίσκεται στα Κάτω Πορόϊα και στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας. Σύμφωνα με την 21551/22-10-2012 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας τοποθετήθηκε 5μελής Περιβαλλοντική Ομάδα εκπαιδευτικών και ήδη εργάζεται για την οργάνωση και υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων και σεμιναρίων για το τρέχον σχολικό έτος. Η λήξη της θητείας της ΠΟ είναι την 31-8-2015.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και παράλληλα ζητούμε τη στήριξη από τις εκπαιδευτικές μονάδες και τους άλλους Δήμους του Νομού μας.

Υπεύθυνος του ΚΠΕ ορίσθηκε ο κ. Γκίρμπας Πασχάλης ΠΕ70 και προσωρινό τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2327022143.

Υπεύθυνος ενημέρωσης του Δήμου Μάνος Κούκκος 6944292881.

Ο Πατριάρχης στο Σιδηρόκαστρο Τα εγκαίνια στο καθολικό της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, τέλεσε το Σάββατο 22/10/2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το Μοναστήρι που φέρει ως κιβωτό την αγιορειτική αρχιτεκτονική και την μακεδονίτικη τέχνη των παλιών μαστόρων της πέτρας, είναι κτισμένο επάνω σε διεθνές περιπατητικό μονοπάτι (Ε 4/6), με μοναδική θέα στη λίμνη Κερκίνη. Σε απόσταση 24 χλμ. από το Σιδηρόκαστρο και λίγο πιο έξω από τις Σέρρες, το Μοναστήρι δεσπόζει μέσα σε ένα δάσος άγριας βλάστησης και απείρου φυσικού κάλλους, στις πλαγιές του όρους Μπέλες.

Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα, εκδηλώσεις αγάπης, ροδοπέταλα, φωνάζοντας «Άξιος» και ζητώντας «την ευχή και την ευλογία σας», το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου,  εκατοντάδες κάτοικοι του Σιδηροκάστρου υποδέχθηκαν τον δικό τους Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους. 

Ο Δήμαρχος του ενιαίου δήμου Σιντικής Απόστολος Καρύδας καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην ακριτική πόλη του Σιδηροκάστρου και αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου.

Αφού ο Πατριάρχης χαιρέτησε τους παρεβρισκομένους και δέχθηκε δώρα, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε δοξολογία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα,επισημαίνοντας ότι η Μητέρα Εκκλησία προτρέπει πάντοτε τους Έλληνες που επισκέπτονται το Φανάρι, να αντιμετωπίσουν την κρίση με υπομονή και εμπιστοσύνη στο Θεό.

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το νέο εκκλησιαστικό μουσείο της Μητροπόλεως,επισκέφθηκε τα γραφεία της Μητροπόλεως και το Επισκοπείο, καθώς και ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννη.

Read more...

Ο Δήμαρχος  Σιντικής

 Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) του άρθρου 6 παρ.1 του Ν.3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α/13.07.2010) με τίτλο «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο Πρόγραμμα Διαύγεια» 2. τις περιπτ.δ’ και θ’ του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου. 3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι η Ομάδα Διοίκησης Έργου θα εκτελέσει το έργο της χωρίς αποζημίωση.

Αποφασίζουμε

 1. Συγκροτούμε στο Δήμο Σιντικής Ομάδα Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε), αποτελούμενη από έξι (6) μέλη - υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν στον φορέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

 

Read more...

Ψηφίστηκε από την Βουλή ο "Καλικράτης" (Ν.3852/7-6-2010). Η δημιουργία του Δήμου Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο είναι γεγονός.

Ο νεός Δήμος θα αποτελείται από τους δήμους α. Κερκίνης β. Πετριτσίου γ. Σιδηροκάστρου και τις κοινότητες α. Αγκίστρου β. Αχλαδοχωρίου γ. Προμαχώνος, οι οποίοι καταργούνται.

Read more...

Μετά τα εγκαίνια και τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη θέση θέας του σπηλαίου των Ζεστών Νερών ο Δήμος Σιδηροκάστρου ενημερώνει ότι μολονότι συνιστά ανεπιφύλακτα την επίσκεψη του πανέμορφου αυτού χώρου αποθαρρύνει τον οποιονδήποτε από το να διέρχεται το σπήλαιο προτού αυτό καταστεί επισκέψιμο και ανάλογα προσβάσιμο δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Banner
Banner
Banner
[1/1] Διαύγεια RSS - ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια

[1/10] Γνωμοδότηση σχετικά με α) την εκμίσθωση κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου εντός των διοικητικών ορίων των κοινοτήτων Αχλαδοχωρίου και Καπνοφύτου και β) την αίτηση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αχλαδοχωρίου «Ο ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗΣ» περί προσφυγής στο ΣτΕ για το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την εταιρεία PEAR AGROPHOTOVOLTAIC ΜΙΚΕ

[2/10] Έγκριση της 5ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2024

[3/10] ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΖΕΓΚΑ ΜΑΡΙΑΣ

[4/10] ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΟΦΙΑΣ

[5/10] ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΣΑΡΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

[6/10] ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΜΙΧΑΗΛ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

[7/10] Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιων Διοικητικών και επιτόπιων επαληθεύσεων στον Δήμο Σιντικής για το έργο με ακρωνύμιο River-Plus

[8/10] Έγκριση πρόσληψης υδρονομέα στο αρδευτικό δίκτυο Αχλαδοχωρίου- Καπνοφύτου-Καρυδοχωρίου - Φαιάς Πέτρας – Σχιστολίθου

[9/10] ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 239-24/04/2024

[10/10] ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
Σάββατο
27
Απριλίου
Ανατ.: 05.34
Δύση: 19.17
Σελήνη
18 ημερών
Έγερσις Λαζάρου,
Γεωργίου Τροπαιοφόρου, Γλυκερίου μάρτυρος, Συμεών, Ποπλίωνος μάρτυρος
1832
Η Ακαρνανία προσαρτάται στο Ελληνικό Κράτος, μετά από απόφαση των Προστάτιδων Δυνάμεων.
1864
Θάνατος του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
1941
Γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα.